Portal Literacki - Fabrica Librorum. Literatura: wiersze, opowiadania, felietony, eseje.
Poezja i proza - Portal Literacki
  Zarejestruj się Strona główna  ·  Twoje konto  ·  Wyślij tekst  

Dzieła wybrane
· DŁONIE /wiersz/ * *
· Opowiastka z życia /felieton/ *
· O poezji i pewnym zagrożeniu /esej/ * *
· KOKON /wiersz/ *
· obojętność /wiersz/ *

[ Dzieła wybrane ]

Nowe recenzje

· ZAHIPNOTYZOWAĆ MARIĘ, Bach Richard, Dom Wydawniczy REBIS, recenzent: Kwiatkowska Anita
· OFIARA W ŚRODKU ZIMY, Kallentoft Mons, Dom Wydawniczy REBIS, recenzent: Błaszkowska Alina
· MOGLIBY W KOŃCU KOGOŚ ZABIĆ, wielu autorów, Oficynka, recenzent: Żygulska Justyna
· DEWIACJA, Cook Robin, Dom Wydawniczy REBIS, recenzent: Lipski Bartosz
· I ŻE CIĘ NIE OPUSZCZĘ, Gilbert Elizabeth, Dom Wydawniczy REBIS, recenzent: Żygulska Justyna
· INTRUZI, Marshall Michael, Albatros, recenzent: Cichowlas Robert
· OBCY ELEMENT, Zakirov Oleg, Dom Wydawniczy REBIS, recenzent: Kwiatkowska Anita

[ RECENZJE ]

- - www.literacka.pl - - czyli książki fabrykantów i inne

Przeszukaj stronę

ZAPRENUMERUJ
Jeśli chcesz być powiadamiany o nowościach w Serwisie podaj swój adres e-mail.

NA FORUM
Przeszukaj forum

[ Index ]
Ostatnie posty

Anonimowe komentarze - 2010-09-04 09:06Anonimowe komentar...
18 NUMER CEGŁY - ZBIERAMY TEKSTY - 2010-08-25 23:1618 NUMER CEGŁY - Z...
pijawka  - 2010-08-22 21:14pijawka ...
Literatura i umysł - 2010-08-22 17:34Literatura i umysł...
Magazyn Cegła na wakacje - 2010-08-21 16:04Magazyn Cegła na w...
Szukam autora tekstów piosenek - 2010-08-19 22:14Szukam autora teks...
SATYRYCZNY PIĄTEK - 2010-08-16 22:02SATYRYCZNY PIĄTEK...
Dziekuję - 2010-08-15 23:32Dziekuję...
No to się pochwalę, można? - 2010-08-08 00:45No to się pochwalę...
Rewolucja na Rynku Wydawniczym. Artyści niezależni w cenie - 2010-08-01 16:17Rewolucja na Rynku...

Powered by: Splatt Forum V 4.4.0!

REKLAMA

WSPÓŁPRACA

Index  ť  Dysputy rozmaite  ť  FAREWELL

FAREWELL
 Moderowane przez:   ť  Redakcja  -  Redakcja

AutorDyskusja    ( Ilośc odpowiedzi: 3 )
beeneidiusz   Napisane 22-07-2010 at 02:26    ::_FPRINTPOST::

_KARMAGOOD

Punkty:   2220

OFF-Line

Drodzy bracia i siostry,

Z zwerbalizowaniem poniższego mierzyłem się czas już jakiś, w mojej ocenie zbyt długi. Nie przywykłem do pozostawiania takich sytuacji w zawieszeniu, co więc trzeba domknąć, domkniemy.

Nie owijając w bawełnę i inne piździostwa - oficjalnie rezygnuję z funkcji moderatornika eFeL.

Dlaczego? Powodów jest kilka.

Po pierwsze: kompletny brak czasu. Prawda jaka jest trzeba powiedzieć - od dobrych kilku miesięcy nie wykonuję swojej pracy administracyjnej, bo nie mam fizycznej możliwości jej wykonywania (i - nic nie wskazuje na to, by przyszłość miała coś tu odmienić). A jak to mówią Zdziśki na budowie - taka robota, to chuj nie robota.

Po drugie: kwestia priorytetów, czyli tego co by się chciało w życiu robić. Ja chciałbym (no, wiem, zabrzmi to banalnie) - oddawać się literaturze przez pisanie i czytanie. A nie potrafię tego robić nie posiadając oczywistej swobody - zarówno w "przestrzeni", jak i w "czasie". Kolokwializując: żeby robić coś, trzeba nie robić czegoś - inaczej się człowiek zasra i będzie z jednego i drugiego - gówno:).

Po trzecie: praca moderatornika od dawna nie bawi mnie i nie realizuje w żadnym stopniu (ani artystycznym, ni zawodowym). Posadę swojego czasu przyjąłem - z sympatii do portalu i do ludzi go stanowiących, kraj był w potrzebie, przywdziałem więc te przyduże kamasze i poszedłem w bój. Ale nie mam się co oszukiwać - zawsze byłem i pozostanę duszą wybitnie niemoderatorną, nie dla mnie gwiazdkowanie, banowanie, moderowanie, pokazywania drogi - nie umiem, nie chcę, nie nadaję się.

Uprzedzając jakiekolwiek spekulacje - moja decyzja NIE JEST wynikiem jakiegokolwiek sporu wewnątrz-redakcyjnego, NIE JEST następstwem pijackiej bójki z Łukaszem Stadnickim, NIE JEST też spowodowana niechęcią/zobrzydzeniem w stosunku do któregokolwiek z współużytkowników/współużytkowniczek portalu.

Do nikogo nie mam żalu, nikt mi jakoś specjalnie za skórę nie wlazł. Za wszystkie swoje uchybienia i nieprofesjonalność się kajam - obelgi, czekoladki proszę przysyłać privatnie (@jacek: ty mi czekoladek nie przesyłaj, już ja pamiętam co przesłałeś bleckgrzywce ;-P).

dziękuję, dobranoc

Rafał / beeneidiusz

Profil  Email  Cytat  
JacAr   Napisane 22-07-2010 at 08:35    ::_FPRINTPOST::
  _KARMAGOOD

Punkty:   5096

OFF-Line

dobrze, że uprzedziłeś, bo już zacząłem pakować :)
wypada podziękować za twój wkład i chęć.
muszę przyznać, że osoby ciągnące za sobą ten lemiesz budzą mój podziw, bez względu na chroniczną niechęć do władzy.
witaj beenek wśród plebsu :) rozgość się :)
j
 Profil  Email   www  Cytat  
flamenco   Napisane 29-07-2010 at 11:34    ::_FPRINTPOST::
  _KARMAGOOD

Punkty:   3159

OFF-Line

Miałam nadzieje "zginąć" w powodzi komentarzy farewellowych, ale się nie dało ;)

Proposem kompetencji, to wielu ma żadne, więc się nie będę odnosić do Twoich, bo jednak jakieś są ;) Wyjątkowo mało podpadającym byłeś adminem w moich oczach, ale jako użytkownik już nieczynny w zasadzie, nie będę drzeć i szat i pisać błagalnych songów ;) Powodzenia! Jeśli ten ruch cokolwiek Ci ułatwi - wróć! umożliwi - to jest on na wskroś słuszny. Miło było wymienić parę słów i kilka zdań zetrzeć.

Profil  Email  Cytat  
UnaBuber   Napisane 30-07-2010 at 08:08    ::_FPRINTPOST::

_KARMAGOOD

Punkty:   3527

OFF-Line

od początq ty jako admin to był niewypał i nieporozumienie.
whos`s next?
 Profil  Cytat  
On Top

Przeszukaj forum

Przejdź do

Splatt Forum© 2003-2004-2005 By: Splatt.it 
Version: 4.4.1
Splatt Forum
Elaboration time: 0.062715 seconds.

Portal Literacki - Fabrica Librorum 1998-2009
e-mail: redakcja{małpiatka}portalliteracki.pl"
Zalecane rozdzielczości: 1024x800 do 1280x1024.
Strona zgodna z Opera (od 5), Mozilla (od 0.9.5) Netscape (od 5) oraz IE (od 4), ale IE lepiej nie używać.

Publikowane teksty są własnością ich autorów. Kopiowanie, powielanie, odtwarzanie publiczne bez zezwolenia jest zabronione.

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.

Twoja strona na wyciągnięcie ręki