Z zwerbalizowaniem poniższego mierzyłem się czas już jakiś, w mojej ocenie zbyt długi. Nie przywykłem do pozostawiania takich sytuacji w zawieszeniu, co więc trzeba domknąć, domkniemy.
Nie owijając w bawełnę i inne piździostwa - oficjalnie rezygnuję z funkcji moderatornika eFeL.
Dlaczego? Powodów jest kilka.
Po pierwsze: kompletny brak czasu. Prawda jaka jest trzeba powiedzieć - od dobrych kilku miesięcy nie wykonuję swojej pracy administracyjnej, bo nie mam fizycznej możliwości jej wykonywania (i - nic nie wskazuje na to, by przyszłość miała coś tu odmienić). A jak to mówią Zdziśki na budowie - taka robota, to chuj nie robota.
Po drugie: kwestia priorytetów, czyli tego co by się chciało w życiu robić. Ja chciałbym (no, wiem, zabrzmi to banalnie) - oddawać się literaturze przez pisanie i czytanie. A nie potrafię tego robić nie posiadając oczywistej swobody - zarówno w "przestrzeni", jak i w "czasie". Kolokwializując: żeby robić coś, trzeba nie robić czegoś - inaczej się człowiek zasra i będzie z jednego i drugiego - gówno:).
Po trzecie: praca moderatornika od dawna nie bawi mnie i nie realizuje w żadnym stopniu (ani artystycznym, ni zawodowym). Posadę swojego czasu przyjąłem - z sympatii do portalu i do ludzi go stanowiących, kraj był w potrzebie, przywdziałem więc te przyduże kamasze i poszedłem w bój. Ale nie mam się co oszukiwać - zawsze byłem i pozostanę duszą wybitnie niemoderatorną, nie dla mnie gwiazdkowanie, banowanie, moderowanie, pokazywania drogi - nie umiem, nie chcę, nie nadaję się.
Uprzedzając jakiekolwiek spekulacje - moja decyzja NIE JEST wynikiem jakiegokolwiek sporu wewnątrz-redakcyjnego, NIE JEST następstwem pijackiej bójki z Łukaszem Stadnickim, NIE JEST też spowodowana niechęcią/zobrzydzeniem w stosunku do któregokolwiek z współużytkowników/współużytkowniczek portalu.
Do nikogo nie mam żalu, nikt mi jakoś specjalnie za skórę nie wlazł. Za wszystkie swoje uchybienia i nieprofesjonalność się kajam - obelgi, czekoladki proszę przysyłać privatnie (@jacek: ty mi czekoladek nie przesyłaj, już ja pamiętam co przesłałeś bleckgrzywce ;-P).
dziękuję, dobranoc
Rafał / beeneidiusz
Email
Cytat
JacAr
Napisane 22-07-2010 at 08:35   ::::
Punkty: 5096
OFF-Line
dobrze, że uprzedziłeś, bo już zacząłem pakować :)
wypada podziękować za twój wkład i chęć.
muszę przyznać, że osoby ciągnące za sobą ten lemiesz budzą mój podziw, bez względu na chroniczną niechęć do władzy.
witaj beenek wśród plebsu :) rozgość się :)
j
Email
Cytat
flamenco
Napisane 29-07-2010 at 11:34   ::::
Punkty: 3159
OFF-Line
Miałam nadzieje "zginąć" w powodzi komentarzy farewellowych, ale się nie dało ;)
Proposem kompetencji, to wielu ma żadne, więc się nie będę odnosić do Twoich, bo jednak jakieś są ;) Wyjątkowo mało podpadającym byłeś adminem w moich oczach, ale jako użytkownik już nieczynny w zasadzie, nie będę drzeć i szat i pisać błagalnych songów ;) Powodzenia! Jeśli ten ruch cokolwiek Ci ułatwi - wróć! umożliwi - to jest on na wskroś słuszny. Miło było wymienić parę słów i kilka zdań zetrzeć.
Email
Cytat
UnaBuber
Napisane 30-07-2010 at 08:08   ::::
Punkty: 3527
OFF-Line
od początq ty jako admin to był niewypał i nieporozumienie.
whos`s next?
Portal Literacki - Fabrica Librorum 1998-2009
e-mail: redakcja{małpiatka}portalliteracki.pl"
Zalecane rozdzielczości: 1024x800 do 1280x1024.
Strona zgodna z Opera (od 5), Mozilla (od 0.9.5) Netscape (od 5) oraz IE (od 4), ale IE lepiej nie używać.
Publikowane teksty są własnością ich autorów. Kopiowanie, powielanie, odtwarzanie publiczne bez zezwolenia jest zabronione.